Hverdagsfisking

I en travel hverdag er det lett å tenke at "til helgen skal jeg få til en fisketur!"


Alternativt går det an å benytte litt sofatid i ukedagene til å ta småturer med fiskestanga.
"Dørstokkmila" må overkommes, men når det først er gjort, er det overraskende hvor mye man rekker i løpet av en uke, uten at det blir stress og jag. Nedenfor beskriver jeg noe av det jeg fikk gjennomført i løpet av en uke nå i juni.
2 ørreter i god kondisjon på sin siste reise. Neste stopp er middagsbordet.
Langvasslia:
Langvatnet og Langvasslia er et område jeg har merket ut på kartet i vinter. Jeg dro rett etter jobb til Vatnlia Leirskole ved Vatnvatnet, hvor stien innover begynner. Absolutt overkommelige avstander for mange av oss på en ordinær ettermiddag. En times marsj i variert terreng med Steigtind ruvende i synsfeltet, det var en fin opplevelse.
Steigtind.
Langvasselva følger du på vei innover mot Langvatnet. Her er det helt sikkert fint å ta med seg barna og bade i kulpene når det er varmt i været.
Langvatnet. Sagnomsust blant noen, og det hevdes å være tatt stor ørret i dette vannet. Dypt, smalt og spennende...
Innløpet til Langvatnet er garantert en "hotspot" før og etter gytetid for ørreten.
Det vil si i slutten av august og i slutten av september vanligvis.
Soløyvatnet:
Etter en skoleavslutning for yngstemann i fint vær la jeg avgårde klokken halv åtte på kvelden. Selv om det har vært sommerdager her i nord er det fortsatt kaldt i vannet i Bodømarka, og lite aktivitet å se fra ørretene.
Dermed ble det godt gammeldags markfiske som skulle til for å få fangst.
Topp kondisjon på disse to her. De ble servert til middag dagen etter, bakt i folie med vårløk, krydder og en liten klatt rømme. Nypoteter og salat som tilbehør. Smaskens!
Noen ganger må man være tålmodig for å få fisk. Her er et tegn på det, edderkoppen kom langt opp på snøret før fisken bet på kroken.
Men så løsner det plutselig og edderkoppen må finne seg noe annet å klatre på.
Ett knippe ørret fanget på mark og dupp
Mjønes:
Sjøørretfisket i Bodø og omegn er beryktet, men det gjelder å vite hvor, når, og aller helst ha tilgang til båt. Har du ikke det må du ta til takke med fiske fra land, dermed også et og annet skuffende fiskeslag i jakten på edel fisk. Jeg var så heldig å få være med i en båt denne dagen, og sjøørretfangst ble det til slutt. Nesten kveite også, men det er en annen historie.
Utenfor disse bergene svømmer det mange sjøørreter.
Sjøørretfiske fra land er en tålmodighetsprøve, men en fin anledning til å komme seg ut og kose seg noen timer  i fjæra.
Men får du torsk og atter torsk, så er det bare å pakke sammen utstyret og finne annet fiske i nærheten.
"-Det skal ikke fiskes torsk i måneder uten R"
En torsk på vei tilbake til sitt rette element etter et kort opphold på land.
Sjunkhatten Nasjonalpark:
Er ikke langt unna når man bor i Bodø, så en ettermiddag ble brukt til å utforske noen vann jeg ikke har vært ved før. 50 minutter i bil, og en time til fots så var jeg plutselig i "ødemarka", like lett tilgjengelig for deg som for meg. Fisk vaket og lagde fine ringer på stille vann. Meitemark måtte til her også, og en middag ble sikret i løpet av ettermiddagen.
Kan legge til at et fiskekort for hele familien koster 150kr for et helt år (fra dato til dato) - billig!
Alltid lurt å speide litt først. Utrolig hvor mye lettere det er å fange ørret hvis man klarer å sitte i ro og observere før fiskingen begynner. En fin anledning til å spise matpakka med hvilepuls.
Preikestoltinden i bakgrunnen og vakende fisk i forgrunnen. Duppen er på vannet og fotografen sterk i troen.
Ikke ubegrunnet skulle det vise seg.
Det ble også tid til å prøve fluestanga for første gang i år.
Det gikk fint, 4 ørret bet på en hårete fluesak, til tross for null aktivitet på vannflaten og 9,5 grader i lufta...Lykke!
Steikefisk tatt på flue. Størrelsen er ikke så imponerende, men å få fisk på tørrflue uten at det vaker er en liten seier i seg selv og vel verdt et bilde.
På en vanlig ukedag er det så absolutt mulig å få noen fisk på land for den som er ivrig. Dumt å sitte hjemme hele sommeren i påvente av "årets fisketur" når tilgangen på både vann og fangst er så god som den er med utgangspunkt i Bodø. God trim er det også, å reke rundt i Bodømarka.



Kommentarer

Populære innlegg