Oppdatert: 5 år med Helsport Svea 3 Camp

Oppdatering 2021:
Teltstengene knakk sammen under et snøfall i løpet av vinteren, og med bare ett stangsett (teltet er dimensjonert for to stangsett ved behov) så kan det hevdes at det var brukerfeil. 
Det jeg i midlertid forventer fra et merke som Helsport, som priser seg omtrent som Hilleberg og andre kvalitetsmerker, er at de har samme servicegrad overfor sluttbrukerne. 
Dessverre har noe gått galt for Helsport på veien, de evner ikke å vite hva slags teltstenger som passer til dette teltet, langt mindre skaffe det. De har tilbudt meg å kjøpe løse stangdeler, forutsatt at jeg måler opp og forteller de hvilke stanglengder som passer til dette teltet, eller velger riktige varenummer fra helsport.no, men sier samtidig at de mangler stenger pga leverandører. 
Dette er i grell kontrast til for eksempel Hilleberg, som omtrent kommer hjem til deg med deler hvis det trengs. Å få hjelp når det trengs anser jeg som helt essensielt når det kommer til turutstyr i øvre prisklasse. 
Konklusjonen er at jeg har byttet til telt fra en andre leverandør, og vil nok å unngå dyre produkter fra Helsport heretter. 


Helsport Svea 3 Camp er et gjennomtenkt telt med alt som trengs for å ha det relativt behagelig i fjellet, både sommer og vinter. Det tåler masse vind og vær, forteltet er romslig, og den ekstra inngangen i andre enden av teltet er genial.
Det er smarte løsninger og veldig bra lufting i teltet. Særlig lufteluken i innerteltet er smart vinterstid for å få ut kondens hvis det lages mat eller kokes vann, noe som genererer en del kondens. Innerteltet for øvrig er stort nok for 3 personer sommerstid, 2 personer på vinteren.


Vekten på 4,5kg (oppgitt vekt fra produsent, 4,7kg på egen vekt) er helt ok sett i lys av plass og løsninger. Dette er altså ikke et telt for soloturer sommerstid, men på vinteren har man gjerne pulk, noe som gjør 4,7kg helt greit å trekke.

Teltet krever at det plugges godt og at du tar i bruk bardunene.
Her vises hvordan teltet blir i snøvær uten at alle bardunene er i bruk. Da synker det lett sammen mellom stengene og snøen blir liggende oppå, som med alle telt ellers.


Kan trygt anbefale dette teltet for fjellbruk i utsatte strøk, det tåler det meste. Det er også plass til dobbelt sett med stenger, noe som gjør det enda mer stabilt. Er det utsikter for mye og tung snø er det å anbefale.

Helsport har nå lansert sitt Spitsbergen telt, som er en videreføring av Svea Camp.

Kommentarer

Populære innlegg